Behandelingen

N.B.: Bij sommige ziektekostenverzekeraars worden alleen de acupunctuur- en de voetreflexbehandelingen vergoed.


Acupunctuur en Ooracupunctuur

Met het plaatsen van acupunctuurnaalden op punten op de meridianen die over ons lichaam lopen kunnen blokkades oplossen. Het gaat allemaal om de vrije stroom van energie die met het prikken beoogd wordt. Pijn is in de TCM (Traditional Chinese Medicine) niets anders dan het gevolg van een verstoring in de stroom van energie. Herstel deze vrije stroom (door middel van diverse Chinese behandelmethoden: acupunctuur, ooracupunctuur, moxa, cupping,  guasha) en de pijn kan oplossen.

Tuina (Chinese Massage)

In het Westen is de beste arts diegene die zieke mensen weer beter kan maken en in het Oosten is de beste arts diegene die zorgt dat de mensen niet ziek worden. De klassieke massages zijn gebaseerd op de Westerse filosofie van klacht en behandeling en werken in op het fysieke lichaam. De Meridiaanmassages hebben als basis de TCM (Traditional Chinese Medicine), waarbij ingewerkt wordt op het energetische systeem.

VoetreflexPLus
Voetreflexzonetherapie op de Westerse en Chinese manier. Mijn fascinatie voor de TCM heeft ertoe geleid dat ik uitgebreide variant heb gekozen. Ik werk met de zones onder de voeten die corresponderen met het hele lichaam. Massage van deze reflexzones doet drie dingen: Het bevordert de doorbloeding, het stimuleert de energiedoorstroming en het zet het zelfgenezend mechanisme – dat ieder mens van nature bezit – in gang.

Stoelmassage

Deze massage wordt gegeven op een speciaal instelbare stoel. Het is een laagdrempelige en zeer effectieve vorm van behandelen.

Omdat het over de kleding heen gedaan kan worden en je in korte tijd (meestal 20-30 minuten) veel kunt bereiken worden deze massages ook binnen bedrijven regelmatig aangeboden door de werkgever. Mocht daar interesse voor bestaan kunt u altijd contact met mij opnemen voor een offerte.

Gesprek

Een (kort) gesprek voor en/of na, soms ook tijdens de behandeling kan veel doen. Vaak speelt er van alles rondom een klacht waarbij de psyche onlosmakelijk verbonden is met het geheel. Een goede doorstroom van emoties is net zo belangrijk als een goede bloeddoorstroming en een goede energiedoorstroming.

Toekomst:

2019-2021 bestudeer ik de Chinese fytotherapie, zodat de behandelingen in de toekomst gecomplementeerd en ondersteund kunnen worden met Chinese kruiden.