Natuurgerichte Principes

Mijn praktijk is een natuurgeneeskundige praktijk, wat betekent dat ik werk volgens de vijf natuurgerichte principes.

1. Energie

Alles is energie. Ongrijpbaar en tegelijkertijd heel aanwezig. Wanneer je iemand in de ogen kijkt kun je meestal goed zien hoe het met de energie van die persoon gesteld is. Energie loopt door meridianen (energiebanen) en draait in de chakra’s. Voelen we ons goed dan zijn we “energiek”, zijn we niet lekker dan hebben we weinig “energie.” Bovenstaande maakt duidelijk waarom het voor onze gezondheid zeer belangrijk is dat onze energie stroomt; het is zelfs noodzakelijk om te kunnen functioneren. De behandelingen zijn daarom gericht op het opheffen van blokkades in de energie en het bevorderen van een goede energiestroom.

2. Prikkeloverdracht 

Hiermee bedoel ik de communicatie in het zenuwstelsel. Via onder andere massage wordt dit hele systeem aangemoedigd optimaal te functioneren, wat de gezondheid ten goede komt.

3. Drainage
Drainage is eigenlijk reinigen. In de hectiek van alledag krijgen we veel giftige stoffen binnen zowel lichamelijk (b.v. vervuilde lucht) als geestelijk (b.v. druk, stress). De drainage is erop gericht lichaam en geest zo snel mogelijk te ontdoen van deze gifstoffen zodat de vrije energiestroom ervoor kan zorgen dat onze gezondheid in balans is.

4. Voeding

Iedereen kent het belang van gezonde voeding. Als je slecht eet, ondermijn je je eigen gezondheid en wordt je op den duur ziek. Bovenstaande geldt voor het eten dat je consumeert, maar ook voor de niet-zichtbare voeding die j tot je neemt, zoals verwachtingen, uitdagingen, overtuigingen. Deze voeding in de vorm van gedachten kan ook ziekmakend werken als je denkt aan bijvoorbeeld verwachtingen van anderen. Bewustwording van deze onstoffelijke voeding en wat het in je lichaam kan doen is een stap in de richting van genezing op fysiek en emotioneel